Verslag Kempen Run 2020:

Helaas geen loopfeest in Hapert op 15 maart.

 We waren er helemaal klaar voor om met de 10de editie van start te gaan.

Helaas gooide het coronavirus roet in het eten.covid 19

Op dinsdag 10 maart direct na de aankondigingen van de regering hebben we direct besloten ons evenement af te lassen.

Gelukkig hebben we alle ingeschreven deelnemers middels een nieuwsbrief op de hoogte kunnen brengen.

Het inschrijfgeld kon door de deelnemers behouden worden en met een vergadering op dinsdagavond 10 maart, hebben we alle belangrijke en lopende afspraken met sponsoren en leveranciers behandeld en later na alle tevredenheid kunnen afronden.

Al bij al een vervelende maar noodzakelijke maatregel.

We hopen op 21 maart 2021 de 10de editie alsnog te kunnen organiseren! Afwachten nog. We gaan uiteindelijk voor 19 maart 2023!

 


 

 

Verslag Kempen run 2019:

Loopfeest in Hapert op 17 maart 2019.

Belgen pakken de prijzen in de KempenRun:

Belgische atleten komen graag naar De KempenRun in Hapert. Fons Liebregts en Jos Beerens slagen er elk jaar in om ze naar de Nederlandse Kempen te halen. Dat betekent ook, dat ze veelal met de prijzen gaan lopen.
Dat laatste was ook afgelopen zondag 17 maart weer het geval tijdens de negende editie van De Kempen Run. Bij de vrouwen was de eerste prijs op de halve marathon voor de onderwijzeres Kim Geypen. Bij de mannen was het Gerd Devos van Atletiekclub Turnhout die al zijn tegenstanders de hielen liet zien. kempenrun 2019 NL
Hij zegt dat hij heeft genoten van het mooie parcours en de goede organisatie: “IK ben nieuw in Turnhout en hoorde dit van mijn clubgenoten. Het is me goed bevallen”, vertelt de dertigjarige DeVos na afloop in de Eurekasporthal, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Hij liep 1:08:25 over de 21,1 kilometer: “We liepen lang met vieren. De Keniaan, Emmanuel Biwot, bleef het langste bij me. Op zeventien kilometer ben ik door gaan drukken”, aldus DeVos, die in Turnhout een baan heeft gevonden als arts. Dat is ook de reden, dat hij bescheiden is in zijn ambities. Het ontbreekt hem aan tijd om naast zijn baan, te trainen voor de nationale Belgische ploeg. “Mijn doel is om mijn tijden scherper te stellen. Ik ga me ook richten op de hele marathon. Kijken wat ik daar kan bereiken”.
Kim Geypen had al wel ervaring met onze mooie halve marathon. Vorig jaar bereikte ze de tweede plaats. Dit jaar schoof ze een plekje op. Ze was duidelijk de sterkste van het vrouwenveld: “Ik heb vooral tussen de mannen gelopen”, kijkt ze terug. Geypen (34) is onderwijzeres en loopt voor Daring Leuven. Ook zij heeft haar ambities bij moeten stellen ten faveure van haar werk: “Vorig jaar was de Kempen Run mijn eerste halve marathon ooit. Ik wil nu kijken wat ik op de hele kan bereiken. Volgende maand loop ik mijn eerste, in Rotterdam. Ik loop niet voor een plaats of om me ergens voor te kwalificeren”.
Achter de twee winnaars werd er op de diverse afstanden hard gestreden voor de prijzen: “Het veld lag dicht bij elkaar, ook op de 10 en 6,5 kilometer. De eerste acht op de halve kwamen binnen een minuut tijdverschil binnen”, kijkt Fons Liebregts terug. Daarachter trok een lange stoet van zo’n 900 deelnemers door het buitengebied. Een stevige wind maakte het niet altijd makkelijk voor de atleten, maar tot hun geluk bleef het nagenoeg droog en kon iedereen terugkijken op een mooie wedstrijd.

Uitslagen van de Kempen run 2019:

De uitslag via uitslagen 2019
Via Racetimer (uitslag brutotijd en nettotijd met videofinish)
Voor het downloaden van het certificaat dien je op link Uitslagen 2019 te klikken.
Vervolgens kies je naam en persoonlijk diploma.

Foto’s Kempen Run 2019:
Ook dit jaar hebben onze fotografen Crista Castelijns, Peter Kramer, Ger Baken en Joris van de Huijgevoort weer hun best gedaan om de Kempen Run 2019 vast te leggen. Heel hartelijk dank voor jullie inzet en de vele prachtige foto's.

Slideshow Peter Kramer
Slideshow Ger Baken

In de vroege ochtend
Rode neuzen  
Kids Run 7-8 jaar
Kids Run 9-10 jaar
Kids Run 11-13 jaar
Eerste kilometers volwassenen
Lekker onderweg
Finish volwassenen
Prijsuitreiking
Groepsfoto No-limits

Foto's en uitslagen van voorgaande jaren zijn nog beschikbaar en opvraagbaar.